Фінляндія видала сотні дозволів на ухилення від санкцій проти РФ

20.12.2023, 11:01
151603

Міністерство закордонних справ Фінляндії схвалило 200 з близько 500 запитів на ухилення від антиросійських санкцій з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

Читайте також: РФ може відкрити другий фронт у Європі – головнокомандувач армії Бельгії спрогнозував, які країни під загрозою

Про це заявила керівниця групи з питань санкцій МЗС та радника з питань закордонних справ Піа Саріваара, пише Yle.

“У тих випадках, якими ми займаємося, зазвичай запитуються дозволи на ухилення від персональних санкцій, тобто так званих фінансових санкцій, йдеться також про дозволи на переказ грошей”, – зазначила вона.

За словами Піа Саріваара, підсанкційна особа могла отримати дозвіл на використання заморожених коштів для оплати платежів за нерухомість. Також це дозволи, пов’язані з продажем бізнесу у Росії.

“Коли фінська компанія продає свою дочірню компанію в Росії і якщо у збутовій компанії дочірньої компанії продукція, що підпадає під санкції, передається новому покупцеві, то така передача продукції новому власнику має бути схвалена”, – розповіла Саріваара.

Разом з тим, понад 300 запитів на отримання дозволів було відхилено або залишено без розгляду. Зокрема, не було надано жодного дозволу на виплату пенсії переміщеній особі.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com