Фінські прикордонники затримали терориста банди “Русич”, якого відпустив суд: що відомо

9.12.2023, 10:01
151018

Прикордонна служба Фінляндії затримала росіянина Воїслава Тордена (Яна Петровського), якого підозрюють у терористичних злочинах в Україні – після того, як Верховний суд країни ухвалив рішення негайно звільнити його з-під варти.

Читайте також: “Ситуація важка”: енергетики відповіли, чи будуть в Україні відключення світла

Про це повідомляє фінське видання Yle.

Заступник командувача берегової охорони Мікко Хірві підтверджує, що після звільнення Тордена Прикордонна служба затримала його на підставі Закону «Про іноземців» та помістила до ізолятора тимчасового тримання.

“Ми з’ясуємо умови його перебування у країні”, – заявив Хірві.

Зазначається, що Торден включений до санкційного списку ЄС під своїм колишнім ім’ям Ян Петровський, і йому заборонено в’їзд до Фінляндії.

За словами Наталії Мальгіної, яка представляє інтереси Тордена, росіянин має чинну посвідку на проживання у Фінляндії на підставі навчання його дружини. Мальгіна додала, що Торден подав заявку на надання притулку, але її розгляд ще не завершено.

Нагадаємо, 8 грудня суд Фінляндії відмовився екстрадувати до України лідера неонацистської ДШРГ “Русич”. Верховний суд Фінляндії ухвалив рішення негайно звільнити з-під варти росіянина Воїслава Тордена (Яна Петровського).

У липні 2023 року поліція Фінляндії затримала росіянина, якого підозрюють у скоєнні терористичних злочинів у Луганській і Донецькій областях у 2014-2015 роках. Затриманий громадянин Росії Ян Петровський є одним із лідерів ДШРГ “Русич”. Він перебуває під санкціями ЄС та США.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com