ФОПам і малозабезпеченим сім’ям платитимуть допомогу на дітей, оформити її можна онлайн

28.04.2020, 20:47
70910

На період карантину та один місяць після його скасування буде виплачуватись допомога по догляду за дітьми одному з батьків, який є фізичною особою−підприємцем. Про це повідомили на засіданні уряду, інформує 24 канал.

Читайте також:  В Україні зафіксували різке підвищення зарплат

За яких умов ФОП може отримати допомогу на дитину

Допомогу можна отримати, якщо:

ФОП вибрав спрощену систему оподаткування;

Перебуває у першій та другій групі платників єдиного податку (не має найманих працівників);

Заплатив єдиний внесок на загальнообов’язкове соцстрахування за весь 2019 рік або за всі місяці 2019 року після реєстрації.

Виплату надаватимуть на кожну дитину, що не досягнула 10-річного віку. Розмір допомоги – прожитковий мінімум, встановлений для дітей відповідних вікових груп станом на 1 січня 2020 року.

Читайте також: В Україні на час карантину підвищили мінімальну допомогу по безробіттю

Допомога безробітним

В уряді також змінили підхід до розрахунку сукупного доходу сім’ї при визначенні права на державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям для осіб, які під час карантину стали безробітними. Відтепер до доходу не буде враховуватись отримана заробітна плата, а лише допомога по безробіттю.Середньомісячний розмір допомоги для малозабезпеченої сім’ї, в якій виховуються неповнолітні діти, становитиме від 2 тисяч 800 до 3 тисяч 20 гривень.

Близько 100 тисяч громадян отримають таку підтримку.

Як саме можна оформити допомогу на дитину в умовах карантину

“Міністерка соціальної політики Марина Лазебна в ефірі ТСН повідомила, що для отримання допомоги ФОП повинен на сайті Мінсоцполітики заповнити форму за допомогою електронного цифрового підпису.Треба заповнити форму і додати певні документи. За три дні буде оброблена інформація управлінням соціального захисту і будуть перераховані кошти на картки підприємців”, – розповіла Лазебна.

Читайте також: Українцям на час карантину роздадуть по 3 тисячі гривень: хто і як отримає допомогу

Важливо! Згідно із Законом про Держбюджет на 2020 рік (стаття 7) з 1 січня 2020 року для дітей віком до 6 років прожитковий мінімум становить 1 779 гривень, а для дітей віком від 6 до 18 років – 2 218 гривень.

Як закрити ФОПа: інструкція інфографіка 24 канал
В уряді підрахували, що за такою допомогою можуть звернутись 285 тисяч людей. Виплати здійснюватимуть з Фонду боротьби проти коронавірусу.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com