Фотографував розміщення ЗСУ і повідомляв через месенджер: затримано жителя Миколаєва

30.04.2022, 16:28
118582

У Миколаєві правоохоронці викрили та припинили діяльність місцевого жителя, який за гроші фотографував розміщення Збройних сил України та повідомляв цю інформацію представникам країни-агресора.

За даними Миколаївської обласної прокуратури, зловмисник за грошову винагороду фотографував місцеперебування підрозділів ЗСУ та інших законних військових формувань у Миколаєві.

Відзняті фотографії він пересилав через месенджер представникам Російської Федерації та повідомляв точні координати розташування української армії.

Читайте також: “Ризики дуже високі”: Зеленський допустив припинення переговорів з Росією після звірств окупантів

У четвер, 28 квітня, місцевого жителя Миколаєва затримали на місці вчинення кримінального правопорушення.

Чоловікові повідомили про підозру за фактом несанкціонованого поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів, рух, переміщення, розміщення ЗСУ чи інших створених відповідно до законів України військових формувань, вчиненого в умовах воєнного стану (за частиною 3 статті 114-2 Кримінального кодексу).

Найбільше покарання за цією статтею передбачає позбавлення волі терміном від восьми до 12 років. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює Управління Служби безпеки України у Миколаївській області.

______________

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com