“Французьке 11 вересня”: пожежу у Нотр-Дам де Парі вважають підпалом

16.04.2019, 09:11
21103

Пожежу в Соборі Паризької Богоматері локалізували і практично загасили близько 5 ранку за київським часом. Сотні рятувальників, які працювали на гасінні легендарної святині, роблять все можливе, щоб вогонь не спалахнув знову, заливаючи водою тліючі елементи будівлі. За словами доглядачів собору і культурологів, оцінити збиток зараз неможливо.

Читайте також: Пожежа в соборі Нотр-Дам знищила безцінні твори мистецтва та завдала колосальних збитків

Про це повідомляє французьке видання Le Figaro.

Вогонь знищив унікальні середньовічні елементи будівлі, внутрішнє оздоблення, елементи конструкції, які створювалися сотні років назад і збереглися до наших днів. Тому, за словами експертів, збиток, нанесений вогнем, не можна обчислювати лише у фінансовому еквіваленті.

За попередніми даними, до пожежі, скоріш за все, призвели ремонтні роботи, які проводилися на верхніх рівнях собору . Такими були початкові висновки рятувальників, зроблені на основі наявних даних. Слідчі почали допит співробітників, які здійснювали ремонт собору Паризької Богоматері.

Але Філіп Карсенті, член ради Нейї-сюр-Сен, в коментарі Fox News відзначив, що не варто розглядати пожежу в Соборі виключно, як нещасний випадок. На його думку, це міг бути навмисний підпал.

“Навіть якщо ніхто не загинув, цей інцидент можна розцінювати, як “французьке 11 вересня”. Церкви розоряються у Франції щотижня. Багато політиків хочуть, щоб ми вірили, що це випадковість”, – зазначив Карсенті, підкресливши, що ймовірність підпалу вельми вірогідна.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com