G7 не може домовитися про гарантії безпеки для України – WSJ

30.08.2023, 10:32
145901

Між країнами “Великої сімки” немає спільного погляду щодо гарантій безпеки для України, а підготовка домовленостей займе багато місяців.

Читайте також: Кілька мін вибухнули на кордоні України та Білорусі: що сталося (фото)

Про це повідомляє Wall Street Journal із посиланням на європейських чиновників.

Країни G7 не можуть дійти згоди, наскільки детальними мають бути зобов’язання перед Україною. Крім того, їм необхідно з’ясувати з Києвом, якими можуть бути наші майбутні військові потреби.

G7 хоче координувати двосторонні переговори між країнами Захожу та гарантувати, що оборонна промисловість союзників зможе надати обіцяну військову допомогу Україні, не підриваючи при цьому своїх потреб  та можливостей.

Західні чиновники визнають, що без надійної підтримки України навряд чи вдасться змусити Росію припинити війну і не допустити нової.

Високопоставлений французький чиновник заявив, що Париж очікує початок переговорів щодо гарантій безпеки для України протягом наступних кількох тижнів. У США сподіваються провести другу зустріч з Україною найближчими тижнями.

У ЄС не виключають, що нові довгострокові обіцянки адміністрації Байдена будуть слабшими, ніж очікувалося, або занадто розпливчастими, щоб забезпечити надійне стримування Кремля.

У виданні зауважують що якщо Вашингтон суттєво скоротить свою підтримку України, ЄС не зможе фінансово чи військово компенсувати розрив.

Також, за інформацією WSJ, в Євросоюзі побоюються, що у разі перемоги Дональда Трампа, він може спробувати скоротити допомогу Україні. Європейські столиці вважають, що Путін продовжуватиме війну проти України до закінчення президентських виборів у США 2024 року, сподіваючись, що перемога республіканців призведе до припинення військової підтримки Києва.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com