Гауляйтер окупованого Криму Аксьонов створив приватну армію – ЗМІ

24.03.2023, 21:05
137876

В окупованому Криму місцевий гауляйтер Сергій Аксьонов створив власну приватну військову компанію “Конвой”, яка формально має статус “бойового армійського резерву”.

Читайте також: Росіяни вгатили ракетою по “Пункту незламності” у Костянтинівці: є загиблі (фото)

Про це йдеться в публікації російського видання “Важные истории”, яке поспілкувалося з колишнім найманцем цього незаконного збройного формування.

За словами співрозмовника видання, члени ПВК “Конвой” укладають два контракти — один із “бойовим армійським резервом”, інший — з міноборони РФ. Це потрібно для “гарантованих виплат” у випадку поранення чи смерті.

Рядові найманці отримують близько 200 тисяч рублів на місяць, командування — 300 тисяч. Новобранців заманюють також обіцянкою безкоштовних земельних ділянок у Криму чи Абхазії.

Співрозмовник видання розповів, що все командування “ПВК Аксьонова” – колишні співробітники “групи Вагнера”, а командиром “Конвою” є Костянтин Пікалов з позивним Мазай, якого називають “правою рукою” Євгена Пригожина і куратором “вагнерівців” в Африці.

За інформацією видання, бойові позиції “Конвою” розташовані на окупованій росіянами частині Херсонській області, а їхній тренувальний полігон – у селі Перевальне під Кримом.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com