Генеральна закупка для Петра: активісти розкрили схему підкупу виборців

18.02.2019, 22:10
12688

Журналісти, досліджуючи підготовку до виборів штабів різних кандидатів в президенти, з’ясували структуру та схему функціонування “сіток” чинного голови держави. Відтак, за своєю ресурсністю перше місце серед інших кандидатів в президенти впевнено займає Петро Порошенко,  адже в його штабі готуються до наймасштабнішої скупки голосів за всю історію України. Про це пише “Карусель 19”.

Читайте також: “Владимир Владимирович всегда правильно говорит”,- Порошенко про Путіна (відео)

В чому суть «сітки» Порошенка?

У цьому матеріалі ми зосередимося на загальній схемі роботи скупної мережі і особливостях організації її діяльності. У чому ж оригінальність передвиборчої “сітки” Порошенка?

Почнемо з того, що на цій президентській кампанії функціонують паралельно одразу 2 виборчі штаби. При цьому діє поділ як за принципом окремих областей (центр-область-район-населений пункт), так і за принципом покриття мажоритарних округів. Усього в схемі задіяно 150 округів, на яких, як вважають на банковій, має перемогти саме Петро Порошенко, що дасть йому змогу розраховувати на впевнену перемогу у другому турі президентських виборів.

Штабна піраміда побудована з чотирьох ступенів. Нагорі – куратор, який закріплений за кожним округом і напрямком зацікавлений в тому, щоб тут переміг Порошенко. Йдеться або про нардепа від цього округу, який планує вже восени за сприяння Адміністрації президента перемогти на парламентських виборах, або ж про кандидата в нардепи, якому пообіцяли максимальне сприяння на виборах до Верховної Ради, якщо він покаже гарний результат.

Далі йдуть “секторальні”. Справа в тому, що кожен округ “розбивається” на 10-15 секторів. Люди, які беруть під контроль цю ланку, як правило, підшуковуються за допомогою особистих знайомств керівництва округу, а також часто туди входять очільники регіональних осередків партії Порошенка.

Для чого Порошенку адмінресурс?

Під ними працюють “дільничні” усього в середньому їх від 100 до 170 людей. Саме стільки дільниць на одному “секторі”. Цих людей підшукують за допомогою адмінресурсу – на ці посади призначаються люди з державних, комунальних або освітніх структур.

Під кожну дільницю знаходять в середньому по 30 “будинкових”, які залучаються за допомогою того ж адмінресурсу. Але також використовується й інших механізм – анкетування під видом соцопитування чи збору підписів за ініціативи Президента. За допомогою таких «опитувань» знаходяться лояльні особи, які готові за грошову винагороду працювати на штаб Порошенка. У свою чергу кожен будинковий має зареєструвати 15 осіб, готових проголосувати за Петра Порошенка, отримавши винагороду.

Скільки коштує голос виборця?

Як проводитиметься оплата? Усі задіяні в схемі вносяться в спеціальні бази даних і отримують QR-коди листом разом з інструкцією роботи. Спеціальні кол-центри обдзвонюють залучених, перевіряють чи справді вони в курсі своєї ролі, а також призначають місця, де можна зареєструватися у системі і отримати кошти.

Про які суми йдеться? На одного “агітатора-опитувача” розписано до 1000 гривень. Цікаво, що “низова ланка” усієї цієї схеми повинна отримати кошти безпосередньо перед виборами і після голосування на виходах з дільниці.

Який масштаб даної схеми? Він – колосальний. Адже у штабі Порошенка прогнозують отримати від 3 мільйонів голосів за допомогою даної технології.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com