Генеральний прокурор України назвав причину обшуків у мерії Одеси

22.11.2019, 18:50
53610

Правоохоронці провели обшуки у мерії Одеси, а також на одному з комунальних підприємств у справі створення штучного боргу на сто мільйонів гривень. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресконференцію генпрокурора Руслана Рябошапка.

Читайте також:У мерію Одеси прийшли з обшуками ГПУ, СБУ і ДБР

“Проведено низку обшуків у Одеській міській раді, а також структурних підрозділах міськради і в одному з комунальних підприємств. Проблема була пов’язана з тим, що було створено штучний борг, за який чиновники Одеської мерії пропонували розплатитися одеситам. Розмір боргу становив більше ста мільйонів гривень. Борг був штучний, і компанії, які викупили борг, афілійовані з чиновниками Одеської мерії”, − сказав він.

Генпрокурор уточнив, що правоохоронці шукають документи, які підтверджують створення штучного боргу комунального підприємства “Теплопостачання міста Одеси” перед компаніями, які афілійовані з чиновниками Одеської міськради.

За словами Рябошапки, деяким посадовцям мерії було повідомлено про підозру. Крім того, за словами посадовця, правоохоронці провели обшуки на території Одеського морського порту.

“Чиновники, які пов’язані з Адміністрацією морських портів, за допомогою фіктивних договорів намагалися вивезти із власності державного підприємства приблизно 54 млн грн. Це було пов’язано із поставками певної продукції, яка так і не була поставлена, а також із виконанням робіт із реконструкції порту, які не були проведені”, − розповів Рябошапка.

Також, за його словами, правоохоронці провели слідчі дії у справі вимагання грошей у чиновника Затоківської селищної ради.

Читайте також: Одеський морський торговий порт отримав нового керівника

“Це справа, пов’язана із вимаганням виділення землі особам, які не мали на це права. На жаль, до цієї справи був причетний один із прокурорів Генпрокуратури, і нині вживається заходів щодо перевірки цієї причетності і встановлення вини кожного з групи осіб”, − зазначив генпрокурор.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com