Герус розповів, чи зростуть тарифи на електроенергію для населення

29.05.2020, 09:10
73874

Тарифи на електроенергію для населення у 2020 році залишаться на нинішньому рівні і підвищуватися не будуть.  Про це заявив очільник комітету ВР з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус під час суспільно−політичного ток−шоу “Право на владу”, повідомляє УНІАН.

Читайте також: Тарифи на електроенергію для населення в 2020 році піднімати не будуть, – Шмигаль

Крім того, Герус наголосив, що скасування пільгового тарифу для населення на перші 100 кВт−год/місяць також не буде. Водночас, він погодився, що з часом ціна на електроенергію може зрости через інфляцію.

“Це питання дійсно обговорюється і в суспільстві, і в медіа, і серед деяких політиків і чиновників. Але в президента (Володимира Зеленського − ред.) нещодавно була нарада стосовно енергетики. Там було чітко заявлено, що найближчим часом, цього року, не буде підвищення тарифів на електроенергію для населення і не буде скасування цієї пільгової категорії 100 кВт/год на місяць”, − пояснив Герус.

Окремо він заспокоїв українців і запевнив, що найближчим часом ситуація із цінами на електроенергію буде стабільною.

“Тому хочу всіх заспокоїти: ані в цьому кварталі, ні в наступному кварталі, ні до кінця року такого підвищення не планується. Усе має бути стабільно. Не потрібно вірити різним політичним спекуляціям і маніпуляціям”, − додав Андрій Герус.

До слова, нині за перші 100 кВт−год/місяць українці платять по 90 копійок, а за кожен наступний − 168 коп.

Нагадаємо, платіжки українців на електроенергію розділять на дві складові. Одна буде за сам “струм”, а інша за транспортування − так звана “абонплата”. Імовірно, окремо для транспортування введуть нову квитанцію вже від наступного року.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com