Глава штабу “Слуги народу” розповів, як формуватимуть списки партії (відео)

28.05.2019, 11:32
26746

Вже 8 червня відбудеться з’їзд президентської партії “Слуга народу”, на якому її члени сформують списки кандидатів на виборах до Верховної Ради. За якими критеріями обиратимуть кандидатів та для чого “Слуга народу” хоче “консолідувати” майже всі гілки влади, Громадському розповів керівник виборчого штабу партії Олександр Корнієнко.

Читайте також: Дмитро Разумков офіційно очолив партію “Слуга народу”

Скільки буде кандидатів

“Слуга народу” планує представити після з’їзду список із 225 кандидатів за багатомандатним округом. Щодо 199 одномандатних округів партія “спробує показати” на з’їзді саме таку кількість кандидатів, тобто 199.

Яка ідеологія “Слуги народу”

У партії раніше заявляли про лібертаріанську ідеологію, але поки “між собою” члени політсили жартують з цього приводу, бо багато хто не знає, що це означає: “Треба такі освітні реформи зробити, щоби якомога більше людей розуміли, про що мова. Не тільки в салонах у Києві, або глядачі Громадського, які, я впевнений, краще знають цей термін, ніж глядачі більшості телеканалів”.

Як перевірятимуть кандидатів

Партія планує влаштувати перевірку на доброчесність, співбесіди, інтерв’ю, безпекову перевірку, яка включає репутаційну перевірку в інтернеті: “Гуглимо про людину і дивимось, що за нею є. Що про неї писали, і що й вона писала. Ми заходимо на Facebook людини і дивимось, чи ця людина близька до нашої ідеології”.

Кого точно не візьмуть у списки

Точно не візьмуть у списки партії людей з крайніми поглядами. Чинні депутати не зможуть балотуватися в мажоритарних округах від “Слуги народу”. Щодо включення нинішніх депутатів до списку партії на багатомандатному окрузі рішення “допрацьовується”. Ще один критерій — “стосунок людини до бюджету”, тобто буде надаватися перевага людям, які отримали свої статки «якомога менше контактуючи з бюджетом”.

Як формуватимуть списки

Списки “Слуги народу” формуватимуть на з’їзді голосуванням членів партії, а кандидатів пропонуватимуть керівні органи партії: “У нас є керівники регіональних організацій, є Вища рада партії, от вони будуть пропонувати з’їзду кандидатів”.

Як голосуватимуть на з’їзді

Члени партії під час з’їзду 8 червня голосуватимуть за допомогою Телеграм-боту, якщо це дозволяє законодавство: “Ми ж діджиталізована партія”.

“Гендерна історія”

“Слуга народу” планує повністю виконати гендерну квоту, тобто в списках повинні опинитися щонайменше 34% жінок, хоча “знаходити їх складно”: «Мій голос точно буде за гендерну історію. В мене є чисто меркантильний інтерес — в нас є додаткове державне фінансування (за виконання гендерної квоти — ред.). Я думаю це класний механізм — він змушує задуматися, що не так багато жінок в політиці”.

Будуть ліфти у політику для людей

“Слуга народу” планує залучати до своїх списків людей з “неочікуваних сфер і неочікуваних попередніх діяльностей”, зокрема зі сфери IT, освіти, медицини: “Це може бути професіонал, який цим займається — вчитель і лікар. Або системна людина із системним розумінням цієї галузі”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com