За словами Кай-Ахіба Шенбаха, Крим нібито є “втраченим для України”. Про це він заявив під час конференції Індійського інституту оборонних досліджень імені Манохара Паррікара.

Україна та Грузія не можуть вступити до НАТО, – Шенбах

Кай-Ахіб Шенбах заявив, що окупація частини території є перешкодою для членства в НАТО для України та Грузії. Віцеадмірал переконаний, що цю ситуацію не можна порівнювати зі вступом балтійських країн до Альянсу, оскільки на той момент вони були суверенними. На його думку, Україна та Грузія такими нібито не є.

Кримський півострів Шенбах назвав “втраченим” для України.

Читайте також: США хоче евакуювати з України співробітників і їхні сім’ї, -CNN

“Звичайно, ми не можемо погодитися з тим, що робить Росія, і в Чечні, і в інших точках, ситуація в яких мала б бути вирішена. І так, це також стосується того, що сталося в Україні. Кримський півострів втрачений. Він ніколи не повернеться. Це факт. І ми маємо зрозуміти, що політичні питання — це фактичні питання”, – заявив Шенбах.

Однак командувач ВМС Німеччини додав, що Росія є важливою країною. Однак зараз очільник Кремля Володимир Путін зацікавлений не в частині української території, а в розколі Євросоюзу, щоб посилити свій вплив. Крім того, Шенбах підкреслив, що Кремль не має права голосу в питанні прийнятті нових членів до НАТО.
Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook