Голова МЗС Угорщини виступить на російському форумі ПМЕФ, який ігнорують навіть соратники Путіна

15.06.2023, 11:01
142233

Голова МЗС Угорщини Петер Сіярто відвідає захід у рамках Петербурзького міжнародного економічного форуму (ПМЕФ), який є найбільшим таким у Росії, але ігнорується західними лідерами після російської агресії проти України 2014 року.

Читайте також: Російська “еліта” вже усвідомила програш у війні з Україною — ГУР

Про це йдеться у програмі ПМЕФ.

Виступ Сіярто запланований на панелі “Енергетика ХХІ століття: виклики теперішнього – можливості майбутнього”. Разом з Сіярто там виступатимуть російські посадовці у сфері енергетики та колишня очільниця МЗС Австрії Карін Кнайсль, відома тим, що на її весіллі танцював Путін.

Зі свого боку речник МЗС Угорщини Мате Пачолай заявив, що Сіярто дійсно виступатиме на російському форумі, де представлятиме позицію, що “війна і безглузде вбивство людей повинні бути негайно припинені та повинні початися мирні переговори”.

Цьогоріч на форумі не виступатимуть навіть лідери країн, які вважаються лояльними до Кремля. Так, брати участь відмовилися президент Бразилії Лула да Сілва, лідер Сербської Республіки Милорад Додик та президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв.

Майже всі західні лідери та бізнесмени ігнорують ПМЕФ після початку російської агресії проти України.

Торік форум був проігнорований західними лідерами, натомість там були представники “Талібану”, який вважається в Росії терористичною організацією, а також ватажки “ДНР” та “ЛНР”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com