Голова однієї з виборчих дільниць Білорусі підтвердив, що їх змусили переписати результати протоколів (відео)

13.08.2020, 10:31
81208

У Білорусі глава однієї з дільничних комісій у Вітебську визнав, що їм довелося переписати підсумковий протокол голосування на користь Олександра Лукашенка. Спочатку під час підрахунку голосів перемогу на ділянці здобула Світлана Тіхановська.

Читайте також: У Мінську жорстоко затримали українських волонтерів, – ЗМІ

Як передає Укрінформ, про це Питаленко повідомив у коментарі Радіо Свобода.

Як зазначається, голова Кастричницької районної адміністрації Вітебська Сергій Сташевський змусив членів комісії сфальшувати протокол результатів голосування.

На дільниці більшість виборців проголосувала за Світлану Тихановську, але на аудіозаписі чутно, що голова адміністрації змушує переписати цифри на користь Лукашенка.

Згідно з аудіозаписом, Сташевський зібрав членів виборчої комісії за закритими дверима та запитав, чому так вийшло, що більшість проголосувала за Тихановську. Члени комісії відповіли: “Бюлетені підрахували – всі, що були”.

У ніч проти вівторка акції у Мінську продовжилися, силовики знову жорстоко розігнали протестувальників, затримали близько 2 тисяч осіб. Протести продовжилися і в ніч проти середи, повідомлялося, що було затримано понад тисячу осіб.

Голова району після цього змусив комісію переписати цифри на користь іншого кандидата.

Читайте також: У Білорусі в одній із лікарень помер затриманий під час акцій протесту хлопець

Як повідомлялося, 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. За оголошеними ЦВК попередніми результатами, чинний президент Олександр Лукашенко набирає 80,23%, у опозиційного кандидата Світлани Тихановської – 9,90% голосів.

У ніч проти понеділка білоруські силовики затримали близько 3 тисяч осіб під час акцій протесту незгодних з оприлюдненими владою результатами.

У ніч проти вівторка акції у Мінську продовжилися, силовики знову жорстоко розігнали протестувальників, затримали близько 2 тисяч осіб. Протести продовжилися і в ніч проти середи, повідомлялося, що було затримано понад тисячу осіб.

Тим часом Світлана Тихановська була змушена залишити Білорусь, вона наразі перебуває у Литві.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com