Голова сільської ради на Київщині наїхав на журналістів, аби не відповідати на їхні запитання (відео)

13.11.2019, 18:32
52009

У селі Дударків Бориспільського району сільський голова Микола Гуральник на автомобілі наїхав на журналістів після того, як вони намагались поставити йому запитання щодо корупції.

Читайте також: На Львівщині шкільний автобус потрапив у ДТП

Про це ТСН.ua розповіли очевидці події.

За словами одного із постраждалих журналістів “Центру журналістських розслідувань” Артема Квашина, вони два тижні надіслали листа до сільської ради із проханням записатись на прийом до Гуральника, однак їм відмовили із формулюванням “не вбачається за потрібне”. Тому журналісти приїхали до нього у прийомний день.

“Виходимо, нас двоє журналістів і оператор. Підходимо до машини. Я стою перед машиною, зі мною ще один хлопець стоїть, громада зібралась велика, багато людей. Колега-журналістка задає запитання, Гуральник заводиться і поїхав. Мене кидає на капот. Я так гарно схопився. Думаю – може хоче налякати, там метр проїхати? Ні, він їде, набирає швидкість. Я вже не можу зістрибнути, тому що він добряче так їде. Я розумію, що якщо я зараз відпущусь, то я просто під колеса потраплю. Я стукнув кулаку по склу, воно тріснуло і він зупинився”, – розповів чоловік.

Також, за його словами, постраждав один із місцевих, якого зачепило автомобілем голови сільради і вдарило об іншу машину. Квашин зазначив, що усі постраждалі отримали забиття і обійшлося без переломів.

Журналіст зазначив, що щодо сільського голови вони ведуть розслідування уже тривалий час. “Там є дуже багато моментів щодо корупції. Навіть у НАЗК відкриті провадження проти нього. Це стосується і декларацій, і конфлікту інтересів, тому що у нього син працює у сільраді на двох посадах, він ще й працює депутатом Бориспільської сільради. Дружина там працює. В усіх зарплати по 40 тисяч”, – пояснив він.

Натомість у місцевій поліції ТСН.ua розповіли, що наразі на місці події досі працюють правоохоронці і встановлюють усі обставини події.

“На місці до цього часу присутні працівники поліції і визначають, що ж там насправді відбулося, хто які тілесні ушкодження отримав, хто є журналістом, а хто не є журналістом, а громадським діячем. І у який спосіб відбувався весь цей конфлікт. Наразі кваліфікації правової ще немає. Тобто не вносилось в ЄРДР. У залежності від нанесених тілесних ушкоджень буде визначатись, чи буде це адміністративне або кримінальне покарання”, – пояснили у пресслужбі місцевої поліції.

Окремо правоохоронці наголосили, що наразі встановлюють, чи дійсно наїзд відбувся на журналістів, а не на громадських діячів, які представлялись журналістами. У разі, якщо це підтвердиться – до можливої справи долучиться ще й стаття про перешкоджання законній діяльності журналістів.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com