Головному супернику Лукашенка відмовили у реєстрації кандидатом в президенти: причина

14.07.2020, 14:14
78314

ЦВК Республіки Білорусь розглянула заяву головного суперника чинного президента Олександра Лукашенка на президентських виборах Віктора Бабарико, однак не дозволила зареєструвати його кандидатом. Про це повідомляє “Радыё Свабода“.

Читайте також: У Білорусі суперники Лукашенка реєструються кандидатами у президенти з-за ґрат

Згідно з повідомленням, голова ЦВК Лідія Ярмошина визнала, що ініціативна група зібрала понад 100 тис. підписів, однак у декларації було виявлено незначні недоліки: не вказано повернення грошових коштів у розмірі 283,43 рубля та дохід від депозитів у розмірі 1263,99 доларів та 0,05 євро. Була помилка і з прибутковістю по облігаціях Міністерства фінансів – вказана на 65 доларів менше, але на 95 євро більше. Водночас за словами Ярмошиної, в декларації не було зазначено матеріальних коштів з іноземних рахунків.

Слід зауважити, що Комітет державного контролю надіслав лист, в якому стверджує, що “злочинна група” вилучала злочинні доходи, а незаконні дії Бабарико як “лідера злочинної групи” підтверджуються конфіскованими матеріалами та допитами підозрюваних. З’ясувалося, що Бабарико нібито отримав незадекларовані 350 тис. доларів США. У той же час у справі Бабарико ще не було судового розгляду – відповідно, його не визнали винним.

Читайте також: У Білорусі зняли з виборів одного з опонентів Лукашенка

Натомість голова ЦВК пожартувала, що “хабарі не вказані у податковій декларації” і додала, що були виявлені інші невідповідності в декларації.

Як зазначається, Ярмошина запропонувала відмовити Бабарико у реєстрації через невідповідність декларації фактичному доходу та участі іноземної організації у його агітації. Після цього за відмову в реєстрації Бабарико проголосували одностайно.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com