Головний лікар Мінспорту розтратив 8 мільйонів гривень держбюджету

23.08.2019, 22:13
38643

Головному лікарю Міністерства молоді та спорту повідомили про підозру в розтраті 8 млн гривень державного бюджету при закупівлі медичних препаратів для національних збірних. Про це повідомила пресслужба СБУ в п’ятницю, 23 серпня.

Читайте також: СБУ затримала співробітника поліції, який готував замовне вбивство

″Оперативники спецслужби встановили, що посадові особи держустанови Управління збірних команд та проведення спортивних заходів Укрспортзабезпечення, що знаходиться у сфері управління Міністерства молоді та спорту України, з порушенням вимог законодавства закупили у приватного підприємства лікарські засоби і медпрепарати на суму більше 8 млн гривень″, – сказано в повідомленні.

Закуплена продукція взагалі не відноситься до лікарських засобів. Це задокументували в рамках кримінального провадження, розпочатого за статтею про присвоєння, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (ч.5 ст.191 КК).

До того ж частина препаратів, переданих спортсменам під виглядом лікарських медичних препаратів, не пройшла відповідний контроль у Національному антидопінговому центрі.

Через дії посадових осіб державного бюджету завдано збитків на більш як 8 млн гривень і поставлено під загрозу виступи на міжнародних змаганнях національних команд у зв’язку з відсутністю допінг-контролю продукції.

Читайте також: СБУ затримала ізраїльського наркобарона, який зумів втекти під час екстрадиції

″Зараз головному лікарю Міністерства молоді та спорту України оголошено про підозру у вчиненні злочину, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу″, – сказано в ньому.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх осіб, задіяних у протиправному механізмі, і притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com