Гончаренко подав у Раду законопроєкт, яким планує заборонити у школах використання смартфонів на уроках

24.01.2020, 12:29
60842

Олексій Гончаренко народний депутат від “Європейської солідарності”  зареєстрував у парламенті законопроєкт “про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони використання мобільних телефонів та інших пристроїв, що мають підключення до інтернету, та не створення перешкод для отримання освіти іншими здобувачами освіти (№2792)”. Повідомляє УНІАН.

Читайте також: Нардеп Гончаренко подав до Верховної Ради законопроєкт, яким знижуються зарплати нардепів

Тексту законопроекту на сайті парламенту наразі ще не оприлюднено.

Водночас, на своїй сторінці у Facebook він написав, що “подав у Раду закон, щоб заборонити у школах використання смартфонів на уроках”.

“Очевидно, що наразі сучасні гаджети надають доступ до будь−якої інформації, що є великою перевагою. Проте, з іншого боку, це також і обширний доступ до ігор та соціальних мереж, що може відволікати безпосередньо під час навчального процесу. Крім цього, глобально постійне “зависання” у телефоні спричиняє не лише велике навантаження на очі та малорухливий спосіб життя, а й призводить до замкнутості дітей, до скорочення спілкування з однолітками та батьками у реальному житті, а також до поширення жорстокого цькування в онлайні”, − зазначає Гончаренко.

За його словами, заборона на різноманітні гаджети у школах вже діє у Франції, Греції, деяких штатах Америки.

“Тож я підготував та подав законопроект, щоб і в українських школах обмежили використання смартфонів на уроках. Це має допомогти дітям зосередитися на заняттях, навчитися спілкуватися один з одним та зменшити кількість випадків інтернет−булінгу”, − вважає депутат.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com