Гончарук розповів про основні завдання на посаді Прем’єр-міністра

5.09.2019, 19:32
40542

Новий прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що серед його пріоритетів на посаді глави Кабміну в пріоритеті зростання ВВП, високий прожитковий мінімум, сучасні дороги і екологія. Про це він сказав в коментарі виданню Новое Время, який був опублікований у четвер, 5 вересня.

Читайте також: Гончарук хоче зробити Кабмін відкритим для відвідувачів

Так, глава уряду назвав п’ять своїх цілей на посаді:

Зростання ВВП в перший рік на 5%, а протягом наступних чотирьох – бодай на 7%, що призведе до створення мільйона робочих місць.

Розвиток інфраструктури та зв’язку: відновлення 24 000 км доріг, 15 аеропортів і п’яти морських портів, запуск внутрішніх водних шляхів, покриття території України швидкісним інтернетом.

Забезпечення українців високим прожитковим мінімумом, який врахує витрати, в тому числі на комунальні послуги. “На те, що зараз називають прожитковим мінімумом, вижити неможливо. А якщо вижити на це неможливо, то це вже не прожитковий мінімум. Плюс ми будемо працювати над тим, щоб цифри в платіжках зменшилися”, – обіцяє прем’єр.

Суттєве зменшення шкідливих викидів. “Екологічне питання у нас точно в пріоритеті. Потрібно підтримувати розвиток відновлюваної енергетики та скорочувати енерговитрати. Потрібні інвестиції в комплексну систему енергетичної та екологічної ефективності”, – зазначає Гончарук.

Держава в смартфоні. 2020 рік буде роком цифровізації країни. З 1 жовтня цього року уряд вже планує відмовитися від паперового документообміну між державними органами влади.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com