Гончарук відкрив нові подробиці держбюджету на 2020 рік

15.09.2019, 16:17
42091

Кабінет міністрів України вже сьогодні передасть до Верховної Ради проект Державного бюджету України для розгляду його в першому читанні. Про це заявив прем’єр-міністр Олексій Гончарук під час брифінгу в неділю, 15 вересня.

Читайте також: Прем’єр Гончарук назвав Росію агресором, але заявив про необхідність співіснування з “сусідом”

″Сьогодні за Конституцією – останній день, коли уряд повинен прийняти проект закону Про державний бюджет і подати його до парламенту. Ми сьогодні це зробимо″, – зазначив прем’єр.

До 2 листопада уряд планує внести у проект бюджету корективи згідно з оновленим прогнозом Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства.

Гончарук зазначив, що поточний варіант держбюджету скасовує дотації агропідприємствам на користь підтримки малих фермерів.

На національну безпеку планується виділити 245,8 млрд грн ($9,87 млрд). Фінансування Пенсійного фонду має скласти 172,6 млрд грн ($6,93 млрд). На розвиток дорожньої інфраструктури пропонують виділити 74,4 млрд грн ($2,98 млрд), з них – 69,7 млрд грн ($2,78 млрд) на Дорожній фонд.

За словами міністра фінансів Оксани Маркарової, держбюджет на 2020 рік побудований на прогнозі курсу 28,02 грн за долар.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com