Google оштрафували на 1,7 мільярда доларів за порушення антимонопольного законодавства

20.03.2019, 17:52
17241

Антимонопольний регулятор Євросоюзу ухвалив рішення оштрафувати компанію Google за порушення умов чесної конкуренції на ринку інтернет-реклами.

Читайте також: Google розробив додаток, який розпізнає та називає предмети довкілля людям з порушенням зору

Про це повідомляє Громадське з посиланням на Єврокомісію.

“Сьогодні Єврокомісія ухвалила рішення накласти штраф на Google у розмірі 1,49 мільярда євро (1,68 мільярда доларів) за незаконне зловживання своїм становищем на ринку реклами при онлайн-пошуку. Google “зацементував” своє понівне становище на ринку онлайн-реклами та убезпечив себе від конкуренції, укладаючи антиконкурентні контракти з третіми сайтами”, — йдеться у повідомленні Єврокомісії

Там зазначають, що таку практику Google використовував протягом 10 років та не дозволяв розвиватися ринку інтернет-реклами у ЄС та у всьому світі.

Сума штрафу Google складає 1,29% від його обороту у 2018 році та розраховувалась на підставі доходів компанії від інтернет-реклами.

Зазначається, що це вже не перший штраф, який на Google наклали у ЄС. У 2017 році компанію оштрафували на 2,42 мільярда євро за порушення чесної конкуренції на ринку пошукових сервісів, а у 2018 році на 4,34 мільярда євро за монопольне становище на ринку мобільних операційних систем.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com