ГПУ відкрила кримінальне провадження стосовно ґвалтування та побиття дітей в одеському притулку

1.11.2019, 13:32
49980

Генеральна прокуратура України взяла під контроль хід розслідування за фактами порушення прав дітей у розташованому в Одесі обласному комунальному закладі “Центр соціально-психологічної реабілітації дітей” (колишній притулок “Світанок”).

Читайте також:“Змушували ковтати сперму та били до півсмерті”: в Одесі вихователі у дитбудинку жорстоко знущались з сиріт

Про це сказано в заяві прес-служби ГПУ.

Як зазначається, в зв’язку з резонансом та численними публікаціями в ЗМІ заступник генерального прокурора Гюндуз Мамедов направив прокурору Одеської області доручення щодо перевірки оприлюднених фактів.

“Йдеться про побиття дітей, причому, не лише з боку вихователів центру, а й співробітників правоохоронних органів, приниження, ґвалтування неповнолітніх. Ця перевірка дозволить встановити об’єктивні обставини, причини скоєння цих нелюдських дій, виявити винних осіб і якомога швидше направити справу до суду”, – зазначив Мамедов.

Згідно з повідомленням, наразі територіальними підрозділами органів Національної поліції Одеської області та Державного бюро розслідувань здійснюється досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактами катування та інших порушень прав вихованців КЗ “Центр соціально-психологічної реабілітації дітей служби у справах дітей Одеської обласної державної адміністрації”. Зокрема, за ч. 1 ст. 127 (катування), ч. 1 ст. 137 (неналежне виконання обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей), ч. 3 ст. 152 (згвалтування), ч. 2 ст. 365 (перевищення влади) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com