ГПУ винесла підозру найближчому оточенню Порошенка

28.03.2019, 17:35
18499

Сьогодні, 28 березня, 98 особам було оголошено підозри в махінаціях з Курченком на мільярди гривень. Серед них – найближче оточення Петра Порошенка.

Читайте також: Українці не бачать Порошенка у другому турі президентських виборів

Департаментом міжнародно-правового співробітництва ГПУ завершено розслідування справи Сергія Курченка, який підозрюється в участі в злочинній організації президента-втікача Віктора Януковича. Про це повідомив Генеральний Прокурор України Юрій Луценко.

Водночас, в ході розслідування обставин вчинення злочинів встановлено інших осіб, які брали в них участь та водночас належать до найближчого оточення Петра Порошенка.

Підозри у відмиванні мільярдів “сім’ї” Януковича оголошені: екс-главі АП Ложкіну, колишній голові Нацбанку Гонтаревій, чинному заступнику голови Адміністрації президента Філатову та іншим. В цілому підозри пред’явлені 98 особам, в тому числі, 12 вищим посадовим особам міністерств і відомств, а також Нацбанку і шести керівникам обласних держадміністрацій. На даний момент справа Курченка налічує 3000 томів і ведеться з 2014 року.

Із тих осіб, яким повідомлено про підозру, стосовно 42 осіб кримінальні провадження скеровані до суду для розгляду по суті. За наслідками судових розглядів на теперішній час ухвалено 27 обвинувальних вироків, 4 особи ухвалами суду звільнені від відповідальності у зв’язку із закінченням строків давності притягнення до кримінальної відповідальності. Щодо 15 осіб тривають судові розгляди, інформує “Уніан“.

Загальна вартість арештованого майна складає понад 5 млрд. грн., загальна сума відшкодованих збитків складає понад 1,5 млрд. дол. США.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com