ГПУ завела справу проти Медведчука

5.02.2019, 17:11
10622

Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження про можливу державну зраду лідера організації “Український вибір”, кума президента Росії Володимира Путіна Віктора Медведчука. Про це у Facebook повідомила речниця генпрокурора Лариса Сарган, передає “Gazeta. ua”.

Читайте також: Экс-премьер Яценюк рассказал о своем страхе перед Медведчуком

Справу порушили за зверненням народного депутата від “Народного фронту” Андрія Тетерука.

“Голова проросійської організації “Український вибір – право народу” і голова політради партії “Опозиційна платформа – за життя” Віктор Медведчук зробив гучну заяву на партійному з’їзді 29 січня 2019 року в місті Києві, заявивши про необхідність утворення так названого “автономного регіону Донбас” з утворенням власного парламенту та уряду, а також про закріплення такого статусу в Конституції України. Його план–концепція передбачає утворення на Донбасі автономного регіону “Донбас” у складі України.

Враховуючи, що відповідно до ст.1 Конституції, Україна є унітарною державою, територіальний устрій закріплено у ст.133 цього Закону, а також те, що Російська Федерація шляхом забезпечення самопроголошених Донецької та Луганської народних республік (ДНР, ЛНР) живою силою, озброєнням та іншими матеріалами проводить агресивні дії стосовно України, проголошення концепції утворення автономного регіону Донбас сприяє законодавчому закріпленню тимчасово окупованої території всупереч Основному Закону та надає іноземній державі допомогу в проведенні підривної діяльності проти України, в тому числі і інформаційної підтримки.

За таких обставин, в діях Медведчука вбачаються ознаки злочинів – посягання на територіальну цілісність і недоторканість України та державна зрада”, – повідомили у ГПУ.

Також, за повідомленням ГПУ, в діях Медведчука містяться склади злочинів: умисні дії, вчинені з метою зміни меж території України, тобто публічні заклики, а також – державна зрада у формі надання іноземній державі допомоги в проведенні підривної діяльності проти України.

Матеріали кримінальних проваджень передадуть до СБУ.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com