Греція відновила антиковідні вимоги: за недотримання – штраф 300 євро

6.09.2021, 11:00
100343

Греція відновила санітарно-епідеміологічні вимоги для громадян і гостей країни, правила будуть діяти з 30 серпня по 6 вересня, повідомляє в понеділок урядовий вісник.

Джерело: Fixygen

Згідно з постановою влади Греції, групові екскурсії в закритих музеях і на виставках дозволені в кількості не більше 20 чоловік, на відкритому повітрі – не більше 40 осіб.

“Туристи на групових екскурсіях зобов’язані надати на вході сертифікат вакцинації від коронавируса або довідку про перенесене захворювання або негативний результат ПЛР або експрес-тесту, зроблені не раніше ніж за 72 або 48 годин відповідно, до початку екскурсії. Вимога поширюється на осіб від 12 років “, – йдеться в документі

Концерти з живою музикою і різні виступи можуть відвідувати тільки вакциновані туристи або ті, у кого є довідка про перенесене захворювання (за останні 180 днів). При цьому обов’язково займати тільки сидячі місця. Те ж саме вимога стосується відвідування кінотеатрів, закритих розважальних центрів, нічних клубів, барів, ресторанів і кафе. Підлітки 12-17 років можуть пройти експрес-тест на антиген. Заборонені будь-які платні заходи (вечірки) в приватних приміщеннях за участю більше 20 чоловік.

Поромне і авіасполучення між материковою і острівний Грецією можливо при наявності сертифікату про вакцинацію від коронавируса (за 14 днів до поїздки), довідки про перенесене захворювання або довідки з негативним результатом ПЛР-тесту на COVID-19, або експрес-тесту на антиген.

За недотримання санітарних заходів і масочного режиму виписується штраф в розмірі 300 євро для фізичної особи.

В кінці червня влада Греції посилили правила в’їзду в країну, зобов’язавши всіх туристів, що прибувають, в тому числі і вакцинованих, надавати ПЛР-тест на коронавірус при в’їзді, а також проходити додаткове експрес-тестування в аеропорту. Тим часом, як повідомляють російські туристи в соцмережах, мандрівників з сертифікатами вакцинації все рідше відправляють на здачу експрес-тесту в грецьких аеропортах.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com