Грецію охопили протести через “македонське” питання

21.01.2019, 11:17
8324

В Афінах десятки тисяч правих націоналістів вийшли на вулиці з протестами проти запланованої ратифікації зміни назви “Македонія” на “Північна Македонія”

Читайте також: “Жовті жилети” у Франції розпочали 10-ту хвилю протестів

REUTERS/Alkis Konstantinidis

Деякі  протестувальники намагалися потрапити до приміщення парламенту, та на заваді стала поліція, якій довелося застосувати перцевий газ та дубинки.

Демонстранти носили грецькі прапори та скандували “Політики – зрадники”. Спочатку вони жбурляли каміння та піротехнічні засоби, та коли в хід пішли залізні палиці, поліції довелося використати сльозогінний газ. У паніці тисячі мирних демонстрантів разом з дітьми змушені були тікати.

Рішення про перейменування країни було прийняте прем’єр-міністром Грецій Алексіс Тсіпрасом разом із його колегою зі Скоп’є. Цього тижня парламент мав ухвалити його, але коаліція так і не зійшлась на обопільній думці. Міністр оборони та голова праворадикальної партії Панаґіотіс Камменос пішов у відставку, а прем’єр міністру Тсіпрасу ледь не винесли вотум про недовіру.

Оскільки північна провінція Греції має також назву “Північна Македонія”, греки побоюються, що македонці заявлять права на цю частину їхньої країни.

До слова, парламент Македонії вже ратифікував дане рішення. Після відповідної ухвали і в Афінах Північна Македонія має стати членом НАТО та вступити до ЄС.

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com