Гройсман назвав умови для продовження контракту з Коболєвим

14.03.2019, 21:16
16431

Новий контракт з головою правління НАК ″Нафтогаз″ повинен мати пункт про повноцінне функціонування ГТС України через анбандінг (поділ видів діяльності) і продовженні транзиту газу з 2020 року. Про це повідомив прем’єр-міністр Володимир Гройсман в коментарі LIGA.net.

Читайте також: У Нафтогазі показали, як військові кораблі Росії охороняють захоплені в Криму газові вишки

″Що стосується наглядової ради. Він вніс пропозиції підписати новий контракт на нових умовах, які досить близькі до того, що я вимагав. Це одне з перших адекватних пропозицій, які отримав уряд від наглядової ради Нафтогазу. Будемо це проговорювати для фіналізації рішень″, – сказав Гройсман.

За його словами, умови контракту не повинні бути обмежені однією зарплатою.

″Мене не цікавить формальний контракт із зарплатою. У контракті також має бути записано, що менеджмент повинен забезпечити з 1 січня 2020 повноцінне функціонування газотранспортної системи через анбандлінг і продовження контракту з транзиту газу з 2020 року″, – заявив прем’єр-міністр.

Він назвав ще одну умову – зростання обсягу видобутку газу.

Анбандінг – полягає в поділі видів діяльності – видобутку, доставки і розподілу відповідно газу і електроенергії. В одних руках вони перебувати не можуть, забороняються так звані вертикально інтегровані енергетичні компанії. Радикальний шлях передбачає обов’язок для таких компаній продавати один вид діяльності, наприклад, зберігати розподіл газу, але відмовлятися від його транспортування. Отже, вони повинні позбавлятися від своєї трубопровідної мережі. Більш м’який шлях передбачає збереження юридичної власності на мережі при передачі управління ними незалежним операторам.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у Facebook та Telegram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com