Гройсман та Разумков виступили проти запровадження двопалатного парламенту в Україні (відео)

14.06.2019, 10:12
29118

Чинний прем’єр-міністр України та голова партії “Українська стратегія” Володимир Гройсман і голова партії “Слуга народу” Дмитро Разумков виступили проти запровадження двопалатного парламенту в Україні. Про це вони сказали в ефірі ток-шоу “Право на владу” на телеканалі “1+1”.

Читайте також: У партії “Слуга народу” повідомили про структуру штабу

“Мені ближче той формат парламенту, який є сьогодні. Але я посилаюсь і буду керуватися тими завданнями, які на референдумі поставить українське суспільство”, – сказав Разумков, додавши, що проблеми у парламенту є “не з формою, а з суттю”. Гройсман у свою чергу зазначив: “Я вважаю, що така форма парламенту, яка є сьогодні, вона не є ефективною, і люди це бачать. Ми маємо змінити систему виборів до парламенту. Я вважаю, що було б абсолютно доцільно зменшити кількість народних депутатів, а не вводити другу палату для того, щоби замість 450 депутатів їх було 800”.

Напередодні представник президента Володимира Зеленського у Верховній Раді Руслан Стефанчук, якого називають ідеологом партії “Слуга народу”, заявив в інтерв’ю “РБК-Україна”, що проблеми змішаної системи виборів можна було б вирішити шляхом запровадження двопалатного парламенту. Він нагадав, що у 2000 році українці проголосували за це на референдумі. “Це один з можливих варіантів, який ми будемо розглядати. Ми не готові сьогодні ігнорувати думку громадян, висловлену у 2000 році”, – сказав Стефанчук.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com