Гройсман заявив, що знизити ціну на газ можна тільки за згодою іноземних кредиторів

5.03.2019, 21:48
14995

Прем’єр Володимир Гройсман наголосив, що знижувати ціну на газ для населення можна тільки з дозволу міжнародних партнерів. Одностороннє рішення про зниження ціни на газ здатне спровокувати економічну кризу в Україні. Про це  повідомляє ″Гордон″.

Читайте також: Володимир Гройсман закликав українців платити лиш за фактичне споживання газу

Якщо Україна знизить ціни на газ, це може призвести до втрати підтримки з боку міжнародних партнерів, серед іншого фінансової. Про це заявив на селекторній нараді з питань забезпечення населення централізованим теплопостачанням Володимир Гройсман,

″Ми з липня 2017 року максимально хотіли уникнути питання підвищення цін на газ. Ми просто не змогли цього зробити. Це (зниження цін на газ. – Ред.) можливо зробити тільки тоді, коли буде консолідована домовленість з усіма нашими міжнародними партнерами. В односторонньому порядку Україна це зробити не може″, – зазначив прем’єр.

Гройсман попередив, що спроби знизити ціни на газ без погодження з партнерами України можуть призвести до тяжких наслідків.

″Якщо хтось говорить, що ми це зробимо в односторонньому порядку, знайте: наступного дня від нас відмовиться весь цивілізований світ, як від партнерів – і країну заведуть у глибоку економічну кризу. Ми цього допустити не можемо і тому змушені були йти на непопулярні і неприйнятні навіть кроки, іншого варіанта в нас не було″, – пояснив прем’єр

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com