Громадські активісти представили свій “чорний список НАЗК”

15.05.2019, 18:17
25046

Активісти громадських організацій заявили, що Національне агентство з питань запобігання корупції сприяє корупціонерам. Про це пише ″Кореспондент″.

У середу, 15 травня, ″Центр протидії корупції″ та ″Декларації під контролем″ представили так званий ″чорний список НАЗК″. Йдеться про список справ, в яких НАЗК, ймовірно, допомогло порушникам.

Антикорупціонери вважають, що відомство ″провалило всі 5 ключових напрямків своєї роботи″, і вимагають перезапуску агентства.

″Серед переліку фактів, зокрема, є приклад, як агентство допомогло екс-нардепу Миколі Мартиненку врятувати від незручного прокурора за його кримінальною справою, або як НАЗК повірило, що 88-річна бабуся прокурора Дмитра Суса розсікає на Аudi Q7″, – говорять активісти.

Загалом ″чорний список″ поділили на 4 розділи: ″таємні агенти″ (30 тисяч співробітників СБУ і військової прокуратури, яким НАЗК дозволило не публікувати декларації); ″Політичні замовлення″ (справи, в яких, на думку активістів, дії НАЗК мають політичний характер); ″Могильник НАЗК” (приклади того, як “НАЗК закриває очі на грубі порушення”); ″Роз’яснення для допомоги корупціонерам″ (роз’яснення, які нібито дозволяють чиновникам знаходити способи, щоб не декларувати всі свої доходи).

″НАЗК має бути перезавантажений шляхом звільнення керівництва. Для цього Верховна Рада повинна підготувати і прийняти закон для перезапуску НАЗК. Крім того, до нового конкурсу потрібно залучати міжнародних експертів, голоси яких будуть обов’язковою умовою прийняття рішення на користь кандидата″, – коментує член правління ЦПК Олена Щербань.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com