Гроші на військову допомогу Україні закінчуються — Білий дім

4.11.2023, 11:06
149241

Після оголошеного адміністрацією Байдена у п’ятницю, 3 листопада, оборонного пакета для України на суму 425 мільйонів доларів Білий дім чітко дав зрозуміти, що гроші, які США мають на подальшу військову допомогу швидко закінчуються.

Читайте також: Зеленський змінив командувача Сил спеціальних операцій

Про це сказала прес-секретар Білого дому Карін Жан-П’єр, передає CNN.

“Ми починаємо надавати Україні менші пакети [за президентськими повноваженнями], щоб розтягнути нашу здатність підтримувати Україну якомога довше”, – наголосила вона.

У зв’язку із цим речниця Білого дому закликала Конгрес найближчим часом ухвалити масштабний запит президента Байдена з підтримкою для України, який передбачає 61,4 мільярда доларів для України та 14,3 мільярда доларів для Ізраїлю.

Останній пакет військової допомоги США включав 125 мільйонів доларів у межах так званих президентських повноважень, тобто обладнання та зброю, отримані безпосередньо зі складів Міністерства оборони та швидко доставлені в Україну. Але це один із найменших пакетів, наданих Україні від початку повномасштабного вторгнення.

Пакет також включав 300 мільйонів доларів в рамках Ініціативи сприяння безпеці в Україні (USAI), яка вичерпала фінансування цього органу. Відповідно до USAI, уряд напряму укладає контракти з виробниками зброї, яку постачають до України.

Головний фінансовий директор Пентагону Майкл МакКорд на початку жовтня попередив, що гроші USAI закінчилися за попередній фінансовий рік, і закликав Конгрес ухвалити додаткове фінансування.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com