Грозовий циклон в Україні затримається ще на тиждень

6.05.2019, 09:31
23706

Доки вся Україна обговорювала грози, шквали і потопи, які зачепили ледь не всіх цього тижня, в краю з’явилася ще одна загрозлива тенденція, пише ТСН.

Читайте також: Коротке літо і рання осінь: синоптик розповів, яка погода чекає на українців

Так, на півдні Румунії зафіксували торнадо, швидкість якого сягала 90 км/год. Він зривав дахи будівель, трощив бетонні стіни і травмував 12 людей. Більшість – це пасажири автобуса, який саме проїжджав неподалік. Багатотонну машину торнадо здійняв разом із людьми в повітря і жбурнув на землю. Тамтешні метеорологи кажуть: такого масштабного смерчу в тих краях не фіксували.

У Кіровоградській області тракторист зняв на відео вихор. Вітряна веремія здійнялася в небо ніби нізвідки, засмоктуючи разом із собою пил із поля. Чоловік не розгубився, сів у трактор і поїхав не від смерчу, а за ним, фільмуючи все на телефон. Утім, на щастя, коловорот щез. Відео чоловіка стало популярним. – його вже переглянули більше 100 тисяч людей.

Перепочити від погодних атак часу не буде найближчими днями. Грозовий циклон затримається ще на тиждень. У понеділок, 6 травня, дощитиме в більшості областей окрім Сходу та Півдня. У середу, 8 травня, він має просунутись із Заходу на Схід. Температура повітря також буде контрастною: від +10 на Заході і до +25 на Сході.

До кінця тижня лагідна погода повернеться з позначками від +20 і вище.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com