Груші можуть викликати гострий біль і проблеми зі здоров’ям: коли і кому їх їсти категорично не можна
Груші вважаються корисними фруктами, в яких міститься багато вітамінів і корисних речовин. Однак грушу категорично не можна їсти на голодний шлунок і у неї є ряд категоричних протипоказань.
Читайте також: Дієтолог назвала найшкідливішу зелень
Кому і коли не варто вживати груші в їжу – пише РБК-Україна.
Груші категорично не можна вживати на голодний шлунок і не варто їх включати в раціон до сніданку. Річ у тому, що в грушах є дубильні речовини, які можуть сильно нашкодити шлунку. Якщо він порожній, то ці дубильні речовини швидко всмоктуються в кров і можуть підвищити ризик утворення тромбів.
Крім того, груба клітковина груш може сильно дратувати слизову шлунка. Також груші можуть викликати непрохідність шлунка, і для травлення цей фрукт вважається важким продуктом.
Кому категорично не можна їсти груші
Людям, з діагностованими патологіями печінки
Людям з проблемами органів шлунково-кишкового тракту
Людям з гастритом і виразкою шлунка
Крім того, медики попереджають про те, що груші не можна вживати відразу після основного прийому їжі. Потрібно витримати хоча б 30-40 хвилин.
Не можна груші їсти й на ніч, оскільки вони можуть принести шкоду аналогічний, якби ви вживали їх на голодний шлунок. Найоптимальніше – їсти груші через годину після обіду.
З обережністю потрібно вживати груші в сильну спеку, бо організм може втратити калій, магній і кальцій. Груші мають сечогінний ефект і надлишок рідини буде виведений з організму разом з важливими мінералами.
Груші категорично не можна запивати будь-якою рідиною, тому, що це може викликати подразнення шлунка. А в комбінації з м’ясом і овочами Груші можуть викликати запор.
Ще груші не можна комбінувати з картоплею, рисом, яйцями, макаронами та шоколадом. Не варто додавати груші в страви, де є ягоди та банани. Після вживання м’яса постарайтеся зробити перерву до прийому груш хоча б годину.
Кому варто утриматися від груш?
Маленьким дітям
Літнім людям
Вагітним жінкам
З особливою обережністю варто вживати груші діабетикам, через те, що в цих плодах багато фруктози, яка може привести до підвищення рівня цукру в крові.
Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook
Помилка в тексті? CTRL+ ENTER
Коментарі (0)