ГУР попереджає: Росія готує нову масштабну провокацію в інфопросторі проти України

17.04.2024, 15:04
157463

Кремль готує нову провокацію проти України. Вони хочуть звинуватити нашу державу у незаконному обігу західної зброї в Африці.

Читайте також: У Криму “прилетіло” по пункту з військовими високопосадовцями РФ – ЗМІ

Про це повідомили в пресслужбі Головного управління розвідки України.

Як зазначається, на тлі послаблення позицій РФ та її проксі-сил на Африканському континенті, спецслужби Кремля готують чергову інформаційну спецоперацію, спрямовану проти нашої держави.

“Кремль намагатиметься звинуватити українських спецпризначенців у нібито використанні зброї іноземного походження під час бойових дій у Республіці Судан. Для цього російські пропагандисти планують оприлюднити  в  ЗМІ, зокрема у лівійських, замовні публікації та сфабриковані знімки “трофейної” зброї американського походження, раніше захопленої найманцями так званої ПВК “ваґнер” під час війни в Україні”, – наголосили в ГУР.

Там також додали, що мета таких публікацій – дискредитація України та партнерів. А ще – звинувачення західних союзників у безконтрольному обігу зброї за участі України.

“Кремль намагатиметься акцентувати увагу, що елітні українські спецпідрозділи беруть участь у бойових діях в Африці в той період, коли росія веде геноцидну війну в самій Україні. Водночас у звʼязку релігійними святами, що тривають у мусульманському світі, зокрема й у частині країн Африки, російські спецслужби були змушені фабрикувати необхідні фотоматеріали на території білорусі. Підкреслюємо, що Україна та її Сили Оборони продовжують діяти виключно в межах міжнародного права та статуту ООН, з повагою до суверенітету всіх країн та не мають жодного стосунку до будь-яких незаконних дій, повʼязаних з незаконним обігом зброї”, – заявили в українській розвідці.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com