“Ґвалтували по черзі на вогневих позиціях”: в ОГ розповіли про сексуальні злочини в російській окупації

1.06.2024, 13:06
159595

Очільниця спеціалізованого управління з переслідування злочинів насильства на сексуальному ґрунті, пов’язаного з конфліктом, Офісу Генерального прокурора України Анна Сосонська розповіла про один із фактів сексуального насильства, до якого причетні російські військові, що перебували на окупованій частині Запорізької області.

Читайте також: Німеччина дозволила Україні бити її зброєю по території РФ – ЗМІ

Про це пише Радіо Свобода.

За її словами, вони діяли за попередньою змовою між собою, зайшли на територію домоволодіння в одному із районів Запорізької області, на даний час це окупований район. Там проживали лише цивільні особи, подружжя з двома малолітніми дітьми.

“Там російські окупанти зрозуміли, що цивільні особи не можуть їм чинити опір через страх бути страченими чи через страх, що діти їхні зазнають якогось насильства з боку ЗС РФ. Вони змусили жінку залишитися у будинку. Її чоловікові з дітьми наказали поїхати до магазину, щоб вони не були присутні при цьому”, – розповіла вона.

Сосонська стверджує, що далі один з військовослужбовців, погрожуючи вбивством і застосуванням вогнепальної зброї, приставив до рота цієї жінки автомат. Інший схопив її за волосся, почав бити по різних частинах тіла. Потім її затягнули в безлюдне місце – у лісосмугу, де знаходилися вогневі позиції їхньої артилерії і там зґвалтували по черзі.

“Наразі триває судовий розгляд. По цьому кримінальному провадженню ми працюємо з постраждалою та з членами її родини”, – додала Сосонська.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com