Хабарі та наркотики: депутатка від “Слуги народу” потрапила у скандал

19.10.2019, 18:44
47831

У список помічників депутатки від партії “Слуга народу” Юлії Яцик потрапив ексслідчий Микола Духонченко, якого визнали винним у хабарництві у справі про торгівлю наркотиками.

Читайте також: “Надувна лялька”: Тищенко осоромився, розповідаючи про Донбас та “формулу Штайнмаєра” (відео)

Про це повідомляє рух “Чесно”. Автори статті відзначають, що Духоненко також є її бізнес-партнером.

За словами активістів, зараз Духоненко допомагає нардепу за трудовим договором за бюджетні гроші. У 2015 році, коли Духонченко був слідчим Василівського районного відділення поліції, його затримали за хабарництво, після чого суд визнав його винним у вимаганні хабара за приховування інформації про поширення наркотиків.

Видання “Наші гроші. Запоріжжя” повідомляло, що Жовтневий районний суд вироком від 4 лютого 2019 року визнав Духонченко винним в отриманні в 2015 році $300 доларів і 5000 гривень хабара за нерозслідування справи про збут наркотиків. Під час розслідування він дізнався про збут метамфетаміну підозрюваним, але не повідомив про цей злочин, і зажадав хабар за невнесення цієї інформації до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Згодом Духонченко подав апеляцію до Запорізького апеляційного суду, і зараз в цій справі тривають судові процеси. Він стверджує, що для нього вирок першої інстанції став несподіванкою, і назвав кримінальну справу безпідставною.

Яцик також заявила, що впевнена в невинності свого бізнеспартнера. Як адвокат вона була його захисницею у цій справі.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com