ХАМАС облаштував підземну штаб-квартиру в Газі під будівлею агентства ООН

11.02.2024, 09:00
154010

Терористичне угруповання ХАМАС облаштувало підземний центр обробки даних просто під штаб-квартирою Близькосхідного агентства ООН з питань допомоги палестинським біженцям (БАПОР) в Газі. Підземний комплекс виявили солдати ізраїльської армії, пише The Times of Israel.

Читайте також: Ізраїль готує велику операцію на півдні Сектора Гази — ЗМІ

Зазначається, що підземний центр обробки даних був укомплектований власною електропідстанцією, промисловими акумуляторними блоками живлення та житловими приміщеннями для терористів ХАМАС, які керували комп’ютерними серверами. Його облаштували просто під будівлею агентства ООН – там, де Ізраїль спочатку навіть не думав шукати такі об’єкти, не кажучи вже про авіаудари.

Аби звинувачення не були голослівними, ЦАХАЛ запросив журналістів відвідати цей підземний комплекс у четвер, 8 лютого. Сьогодні видання The Times of Israel опублікувало фотоматеріали з підземного комплексу, які не можна показати в цій статті через авторські права. Журналісти в супроводі військових увійшли в розкритий тунельний прохід і на власні очі побачили справжнє підземне містечко.

Читайте також: “Ізраїлю буде нелегко погодитися”: яку відповідь ХАМАС дав на угоду про перемирʼя в Газі

Представники ЦАХАЛу вважають, що ХАМАС використовував цей серверний центр для збору розвідданих, обробки даних і зв’язку. Як розповів командир 401-ї бронетанкової бригади полковник Бенні Аарон, його бійці також знайшли кілька схованок зброї безпосередньо в будівлі БАПОР, хоча персонал ООН вже був давно евакуйований, тож зброю могли принести туди пізніше.

Однак в ЦАХАЛі кажуть, що в деяких офісах БАПОР вони знайшли обладнання та документи, які вказують на те, що “ті самі офіси також використовувалися терористами ХАМАС”.

“Немає сумнівів, що співробітники БАПОР знали, що копає під ними величезний тунель. БАПОР забезпечує прикриття для ХАМАС, БАПОР точно знає, що відбувається під землею, і БАПОР використовує свій бюджет для фінансування деяких військових можливостей ХАМАС, це точно”, – каже полковник Аарон.

Читайте також: Ізраїль ліквідував одного з представників ХАМАСу у передмісті Бейрута

У головній будівлі комплексу ООН Аарон провів журналістів до серверної кімнати БАПОР, яка, за його словами, розташована прямо над підземним центром обробки даних ХАМАС.

“Деякі кабелі з’єднуються”, – сказав він, показуючи лінію кабелів, що спускалися до підлоги, коли журналісти стояли над центром обробки даних ХАМАС. ЦАХАЛ заявив, що електроживлення підземного комплексу ХАМАС також забезпечувала будівля ООН.

Керівник БАПОР Філіп Лаццаріні у своєму твітері вже відреагував на цю інформацію. За його словами, в агенстві буцімто нічого не знали про величезний підземний комплекс просто під їхньою штаб-квартирою.

“БАПОР не знало, що знаходиться під його штаб-квартирою в Газі. БАПОР є організацією, що займається людським розвитком і гуманітарною організацією, яка не має досвіду у військовій сфері та сфері безпеки, а також не має здатності проводити військові інспекції того, що знаходиться або може бути під його приміщеннями”, – заявив він.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com