Харківська міськрада виділить кошти на купівлю ШВЛ і засобів захисту для медиків

22.03.2020, 17:15
67220

Харківська міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки на засіданні в неділю вирішила спрямувати 40 млн грн з резервного фонду на придбання 20 апаратів штучної вентиляції легенів з оксигенацією високого тиску (за ціною 1,2 млн грн за штуку), а також засобів захисту для медпрацівників, інформує Інтерфакс-Україна.

Читайте також: Відомий мобільний оператор закупив ШВЛ для лікарень Львова, Луцька, Харкова та Житомира

“Ми знайшли ці апарати (ШВЛ – ІФ) в Німеччині. Це обладнання дуже високої якості, і сьогодні у нас є домовленість з виробником, що тільки-но ми виділимо гроші, місто в найкоротші терміни отримає ці апарати. Крім того, ми домовилися з Олександром Ярославським, щоб з Китаю нам доставили 1 млн сертифікованих захисних масок, а також захисні костюми для лікарів. Вони мають прибути в місто до кінця наступного тижня”, – цитує прес-служба першого заступника міського голови Ігоря Терехова.

За його словами, в суботу до Харкова були доставлені п’ять апаратів ШВЛ виробництва Швейцарії, придбані за виділені раніше кошти резервного фонду. Крім того, до лікувальних закладів міста передали 16 сучасних апаратів УЗД, куплених коштом підприємців, які увійшли до антикризового штабу.

Терехов також запевнив, що в місті буде забезпечено своєчасне і безперебійне підвезення медиків і працівників стратегічних підприємств і установ до робочих місць.

Як повідомлялося, раніше з резервного фонду Харкова було виділено 20 млн грн на купівлю апаратів ШВЛ, медикаментів, дезінфікуючих засобів і спецодягу для лікарів, які контактуватимуть із потенційними носіями коронавірусу COVID-19.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com