Heckler&Koch робитиме для України автомати і кулемети під “радянський” калібр, – Welt

14.05.2024, 12:02
158646

Німецька оборонна компанія Heckler&Koch планує випускати для України автомати і кулемети під “радянський” калібр, повідомляє Welt.

Читайте також: ЗСУ збили російський вертоліт Ка-52 “Алігатор”

Видання з посиланням на представника H&K пише, що на тлі слабких річних показників концерн розширить асортимент продукції, долучивши до нього автомати і кулемети під патрони для Калашникова та інші калібри країн колишнього Варшавського договору.

Зазначається, що майже весь асортимент продукції компанії вже використовується в Україні завдяки поставкам з Німеччини та інших країн НАТО. Наприклад, H&K постачає пістолети (SFP9) і кулемети (MG5) за погодженням з німецьким урядом.

“Для розширення свого бізнесу H&K також хоче розширити асортимент гвинтівок, включивши в нього східні калібри в середньостроковій і довгостроковій перспективі. Уже розроблено модель автомата H&K HK132E під патрон Калашникова калібру 7,62 мм на 39 мм”, – зазначають у компанії.

Представник H&K зазначив, що концептуальні дослідження вже почалися, є проєкти з розробки, але виробництва поки що немає. Водночас H&K підкреслює, що зброя під калібри НАТО має фундаментальний пріоритет у розробленні.

Welt зазначає, що H&K – не перший виробник зброї, який обслуговує Захід і Схід за калібром. Наприклад, великий чеський виробник CZ (Česká Zbrojovka a.s.) також випускає продукцію для обох калібрів.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com