Херсонську міську лікарню закрили на два тижні через спалах коронавірусу

6.08.2020, 13:10
80597

У міській лікарні Херсона імені А. С. Лучансько два тижні не прийматимуть пацієнтів через спалах COVID-19 серед медиків і пацієнтів.

Читайте також: Харківська обласна лікарня переповнена через коронавірус, тому хворих направлятимуть у дитячу

Про це повідомляє пресслужба Херсонської обласної державної адміністрації, пише OBOZREVATEL.

Зокрема, в лікарні вже виявлено дев’ятеро хворих на СOVID-19, серед яких шестеро медпрацівників і троє пацієнтів реанімаційного відділення. У всіх них, а також у тих, хто перебуває в дотичних відділеннях, після виявлення першого випадку було відібрано понад 90 проб біоматеріалів, ще 97 відібрано 6 серпня.

“Зараз триває дослідження цих матеріалів. У зв’язку з виявленням спалаху коронавірусної інфекції в закладі з 5 по 18 серпня буде припинено виписування та приймання дорослих і дітей планового і невідкладного порядку”,– йдеться в повідомленні.

За словами головного лікаря медустанови Володимира Ларіонова, виписувати хворих будуть тільки за результатами негативного ПЛР-тесту на наявність COVID-19. Водночас продовжить роботу міський центр серця, який функціонує на базі лікарні – усіх його пацієнтів і медичних працівників поки тестують на наявність коронавірусу.

Читайте також: “Лікарня де буде все”: Зеленський анонсував будівництво мультилікарень (відео)

В ОДА додали, що підготовлено відповідний наказ, який регулює порядок звернення пацієнтів Дніпровського району, потреби жителів якого обслуговує лікарня. Також пацієнти зможуть звернутися в інші, визначені документом, установи охорони здоров’я міста.

Зазначимо, що за весь період пандемії в Херсонській області виявлено 242 випадки коронавірусу (6 за останню добу). Від COVID-19 у регіоні померло троє осіб, водночас 211 змогли повністю подолати цю хворобу.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com