Хліб подорожчає до 40 гривень: причини

5.12.2021, 09:30
106459

Українські виробники хлібобулочних виробів забили тривогу. З країни вивезли за кордон майже всю мукомельну пшеницю

Про це повідомив генеральний директор Укрхлібпром Олександр Васильченко.

За його словами, хлібопекарні вже відправили 2 офіційних листи прем‘єр-міністру Денису Шмигалю про те, що країна може залишитись без хліба, але реакції поки що ніякої.

Олександр Васильченко назвав найбільш тривожну ситуацію “угрозой продовольственной безопасности”, яка з кожним днем все частіше помічається.

Читайте також: Стала відома дата довгої розмови Байдена з Путіним про Україну

“Я так скажу – еще в начале ноября, когда вывезли уже 13 миллионов тонн пшеницы, 91% (то есть 11,8 миллион тонн) составляла продовольственная. Так что я уверен – на сегодняшний день всю ее уже практически экспортировали”, – заявил эксперт.

Крім того, Васильченко пригадав, що за роки незалежності в Україні 6 раз переглядали норми господарського стандарту по якості пшениці. З кожним разом влада зменшувала кількість показників клітковини. У результаті, українське продовольче зерно 3 класу для виробництва хліба вже не годиться.

Гендиректор прогнозує ріст цін на хлібобулочні вироби, оскільки хлібопекарням прийдеться закупляти муку хорошої якості в Турції. При цьому, мука, як продукт переробки, вийде набагато дорожчим, ніж зерно.

Пригадаємо, що експерти прогнозували ріст цін на хліб в Україні. Соціально значимий продукт харчування подорожчає до 40 гривень або ж навіть вище.

Джерело: Today

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com