Хлопчик із Рівного після смерті врятував життя трьом дітям (фото)

11.07.2023, 07:30
143583

Хлопчик із Рівного після своєї смерті врятував життя трьом дітям.

Читайте також: У червні більше, ніж за минулий рік: в Україні зросло виробництво боєприпасів

Про це передають МОЗ та Український центр трансплант-координації.

Батьки 4-річного хлопчика дали згоду на посмертну пересадку органів, аби подарувати шанс на життя іншим дітям. Причина смерті – крововилив в мозок, спричинений аневризмою. За словами медиків, шансів на порятунок не було і батьки дали згоду на забір органів.

Того ж дня медики Інститут серця МОЗ України пересадила серце 6-річній Соломії, яка страждала на дилатаційну кардіоміопатію. До трансплантації було задіяно 18 лікарів Інституту серця.

“Близько першої ночі операцію завершили, ще дві години Соломія залишалася підключеною до апарату штучного дихання, а вже під ранок її легені і донорське серце працювали злагоджено”, – йдеться в повідомленні.

Медики і батьки Соломії навіть дозволили мамі донора послухати, як б’ється серце її сина в грудях врятованої дівчинки.

12-річному Антону окупованої частини Херсонської області пересадили обидві нирки. Понад 3 роки він чекав на трансплантацію та жив в Охматдиті. Ця операція стала для нього просто таки рятівною. Через вікову різницю і різну масу тіла Антону пересадили одразу обидві нирки. Трансплантовані органи мають здатність рости в новому організмі.

Нову печінку отримав 15-річний Дмитро з Кіровоградської області. Юнак мав цироз печінки неуточненої етіології і за стутусом екстреності потребував невідкладної пересадки органу.

“Пацієнти обох центрів наразі перебувають в реанімаціях, їхній стан відповідає рівню перенесеного оперативного втручання”, – зазначили медики.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com