“Хочеш подорожувати – вакцинуйся”: Кулеба оцінив імовірність виключення України із “зеленого списку” Євросоюз

4.10.2021, 15:00
102306

В Україні зростає кількість нових випадків захворювання на коронавірус, у разі, якщо буде істотне збільшення інфікованих, країна ризикує опинитися в переліку країн, звідки в’їзд до ЄС неможливий. Наразі українська влада працює над тим, аби зберегти Україну в “зеленому списку” ЄС.

Читайте також: У МОЗ розповіли, коли невакцинованих освітян і чиновників почнуть відсторонювати від роботи

Про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив в інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.

“Ми будемо працювати над тим, щоб утримати Україну в списку, але якщо будуть об’єктивні обставини істотного збільшення цифр захворюваності, ми не зможемо це зробити”, – пояснив голова МЗС.

Водночас Кулеба наголосив, що Україна дуже багато досягла в питанні визнання наших сертифікатів про вакцинацію. А тому очільник українського МЗС закликав громадян вакцинуватися, зауваживши, що це потрібно не лише для мандрівок, а передусім, для власного здоров’я і життя.

“Тому я закликаю всіх вакцинуватися, тому що вакцина – це не тільки ваше здоров’я і життя, це також ваша можливість вільно подорожувати навіть в умовах пандемії. Адже ми з вами повинні розуміти, що виключення України із “зеленої зони” насправді цікавить не дуже великий шар українського суспільства, яке подорожує. Такі правила: хочеш подорожувати – вакцинуйся”, – підсумував він.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com