Хочете, то забирайте! Лукашенко готовий віддати мігрантів Німеччині

15.11.2021, 16:23
105165

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко готовий направити біженців, що застрягли на кордоні, прямим рейсом до Мюнхена

Про це пише видання “Белта” .

Так Лукашенко прокоментував нещодавню заяву мюнхенської влади про готовність прийняти біженців, які перебувають на білорусько-польському кордоні.

Читайте також: У курортному місті в Єгипті отруйні скорпіони вжалили сотні людей, кілька осіб загинули

“Молодці мюнхенці, проблема того не варта. Дві-три тисячі нещасних людей-втікачів Євросоюз не може прийняти! Можуть, звичайно. Якщо поляки не дають гуманітарний коридор, перешкоджають цьому, ми можемо “Белавіа” вивезти їх до Мюнхена. Що за проблема? Що за проблема? це за пропозицію: “Ви дайте нам, будь ласка, гуманітарний коридор через Польщу, ми їх заберемо. Так ми вивеземо їх своїми літаками і до Мюнхена направимо, якщо це потрібно”, – сказав білоруський лідер.

Що цьому передувало

Влада Мюнхена заявила, що більше не може спостерігати за тим, як мігранти залишаються в невизначеності на білорусько-польському кордоні, і запропонували свою допомогу . Мер Мюнхена Верена Дітль запропонувала прийняти мігрантів.

“Ми більше не можемо дивитися на те, як люди залишаються на кордоні ЄС без перспектив і невизначеності”, – сказала вона.

За її словами, для Мюнхена порятунок людських життів є найвищим пріоритетом, тому вони запропонували прийняти людей, що застрягли на кордоні, і на місці забезпечити їм доступ до відповідних процедур, що стосуються отримання притулку.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com