Хорватія змінила умови в’їзду для українців: хто зможе потрапити в країну

1.12.2020, 08:23
90460

Хорватія у понеділок вирішила змінити правила перетину кордону для іноземців, в тому числі українських громадян. Рішення штабу цивільного захисту Хорватії набуде чинності 1 грудня та діятиме до 15 грудня 2020 року.

Читайте також: У Туреччині ввели додаткові обмеження для туристів

Про це повідомляє посольство України в Хорватії на сторінці у Facebook.

Заборона на в’їзд в Хорватію не буде поширюватися на українців з дійсною посвідкою на проживання в країнах ЄС, які прибувають в Хорватію безпосередньо з країн ЄС, які входять до “зеленого списку”. Також у Хорватію зможуть потрапити українців з посвідкою, які подорожують транзитом, але вони повинні довести, що не затримувалися в інших країнах ЄС, через які також рухалися транзитом.

Іншим українцям, які прямуватимуть у Хорватію з країн ЄС, дозволять в’їзд тільки після пред’явлення негативного ПЛР-тесту на коронавірус, який був зроблений не пізніше, ніж за 48 годин до прибуття на кордон, або за умови самоізоляції до здачі ПЛР-тесту на території Хорватії.

Також уряд Хорватії визначив перелік українців, які постійно проживають Україні, але мають право в’їжджати в країну за виняткових підстав:

медики, дослідники та працівники з догляду за літніми людьми за умови негативного ПЛР-тесту;

прикордонники;

працівники транспортної галузі;

дипломати, військові, правоохоронці, працівники гуманітарної сфери або особи цивільного захисту при виконанні обов’язків, співробітники міжнародних організацій;

особи, які подорожують транзитом, за умови виїзду з країни протягом 12 годин;

учні чи студенти навчальних закладів;

моряки за умови негативного ПЛР-тесту;

особи, які мають невідкладні особисті/сімейні причини, ділові причини чи інші економічні інтереси за умови негативного ПЛР-тесту.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com