Біль у шиї: вчені розповіли причини виникнення

18.02.2020, 10:50
59503

Біль у шиї може виникнути раптово. Зазвичай він проходить протягом декількох днів або тижнів. Але майже до половини тих, хто хоча б раз з ним стикався, біль повертається знову. Більшість звинувачує у цьому позу, в якій людина сидить за робочим столом або відпочиває, але експерти стверджують, що це далеко не завжди так. Тому і способи боротьби з проблемою не повинні обмежуватися лише усуненням цього фактору.Інформує Ukr.Media.

Читайте також: Офтальмологи назвали найбезпечніший для зору гаджет

Вчені стверджують, що хронічний біль не може виникнути тільки з−за неправильної пози. Був проведений ряд експериментів, результати якого показали, що больові відчуття в шиї частіше проявляються у людей, які сплять менше належних годин, ведуть малорухливий спосіб життя і часто знаходяться в стані стресу. Якщо врахувати цю інформацію, можна зробити висновок, що зручні робочі столи, стільці та крісла для гарної постави та інші пристосування не допоможуть запобігти виникненню болю в шиї. Для цього необхідно почати займатися спортом і намагатися спати не менше 7−8 годин на день.

Паралельно ряд інших фахівців проводили ще один науковий експеримент. У ньому взяли участь близько 1 тисячі підлітків. Протягом деякого часу вчені спостерігали за юними учасниками. У підсумку вони розділили їх на дві категорії. Підлітки з першої групи завжди сиділи прямо, а другої не стежили за своєю поставою. В кінці дослідження, фахівці прийшли до висновку, що положення спини дітей, ніяк не впливає на здоров’я шиї.

Читайте також: Медики назвали симптоми формування тромбів у судинах

Водночас був виявлений зв’язок між больовими відчуттями та настроєм. Ті, хто часто недосипав, не займався спортом і перебував у поганому настрої більшу частину часу, мали більший ризик зіткнутися з хронічним болем.

Ця ж проблема наздоганяє тих, хто часто потрапляє в стресові ситуації та хоча б раз відчував неприємні відчуття і скутість м’язів в районі шиї.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com