Хворих лікують в коридорі, а медики працюють у три зміни: як лікують Covid-19 на Житомирщині (фото)

12.11.2020, 11:32
88868

На Житомирщині лікарні, де лікують людей хворих на Covid-19 заповнені на 66%. Половина медичних закладів вже переповнені, а в деяких заповнюваність становить понад 100%. Місць не вистачає і хворих кладуть просто в коридорах, на кушетках.

Читайте також: Ніхто не відкривав і не поспішав допомогти: у Черкасах жінка народжувала під дверима лікарні через коронавірус

Про це на своїй сторінці в Facebook розповіла Ірина Яцик, яка лікувалася від коронавірусу в Житомирі.

У лікарні катастрофічно не вистачає медичного персоналу та часто буває, що медсестри обслуговують кілька десятків пацієнтів і працюють по дві зміни поспіль. Іноді медсестри сплять прямо на підлозі.

За словами жінки, медперсоналу доводиться дуже непросто. Адже вони по 12 годин знаходяться в захисних костюмах і в гумових рукавичках. І так бігають весь день, а в цих костюмах стає жарко, і зняти їх вони не можуть.

Вона також опублікувала фото, на якому видно, що у медпрацівника повністю мокра спина після захисного костюма.

У житомирській лікарні пацієнти з COVID-19 лежать в коридорах, а медперсонал спить на підлозі

“Я вночі вийшла в туалет. Перед ним на підлозі, обійнявшись, спали 2 медсестрички. Бо лягати ніде, кожен куточок відділення з хворим, так і лягли на пару хвилин, втомлені. В “скафандрах” і гумових рукавичках. Через секунду вони скочили з питанням, чи все “ок” у мене. Я навіть сказати не змогла, кивнула. Тому що це реальність. Реальність наших лікарень і лікарів”, – написала жінка.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com