І мені не спиться: 8 продуктів, які можна їсти на ніч

15.01.2022, 11:31
109233

Ми всі звикли думати, що на ніч їсти ні в якому разі не можна – шлунок чинитиме опір. Насправді, ця теорія має свої “але”.

Читайте також: Названий найнебезпечніший сніданок, який прискорює старіння

Так що, якщо вам здається, що хтось постійно потайки вшиває ваші джинси – швидше читайте статтю.

Що з’їсти на вечерю – варіанти безпечної їжі

З кожним з нас трапляється подібне – лягаєш спати і довго перевертаєшся в марних спробах відправитися в царство Морфея. В голові вкрадливим голосом хтось абсолютно безпардонно стверджує, що піти з’їсти шматочок ковбаски – це не злочин.

І мало хто з тих, хто нині живе, володіє достатньою силою волі, щоб протистояти такому тиску, тому, не бажаючи бути розсекреченим і засудженим раптово домочадцями, що раптово прокинулись, в непроглядній темряві йде на кухню шарудіти упаковками.

Насправді, нічого поганого в нічному перекусі немає, якщо вибирати легкі продукти, наприклад:

Банани – містять триптофан, калій, а також безліч вітамінів і антиоксидантів, що допомагають швидше заснути.

Індичка – значна доза протеїну і селен, який покращує якість роботи щитовидної залози. Додатково – той же триптофан, що і в бананах.

Білий рис – у складі має вітамін В1 і фолієву кислоту, а також високий глікемічний індекс – показник, який визначає, як швидко глюкоза потрапляє в кров. Всі продукти з високим індексом покращують якість сну, правда, після їх вживання потрібно почекати годину перш, ніж лягати спати.

Сир – ідеальний продукт для тих, хто погано засинає. У ньому, як і в індичці з бананами, міститься триптофан. Він регулює фази сну і дає сигнал організму про те, що потрібно відправлятися в ліжко.

Йогурт – багатий кальцієм, тому зміцнює кістки і зуби. Крім того, кальцій допомагає виробляти мелатонін з триптофану. Загалом, якщо у вас в організмі знижений рівень мелатоніну, ви можете довго не засипати, а йогурт вирішить проблему.

Яйце – мало калорій, багато триптофану. До того ж, їх нескладно приготувати, якщо раптом вам вночі захочеться омлет.

Вишня – крім протизапального ефекту, сік вишні містить деяку кількість триптофану. Для нічного перекусу – ідеальний варіант, відчуття тяжкості в шлунку не отримаєте точно.

Що не можна їсти перед сном – заборонені продукти

Якщо ви відчуваєте, що у вас є порушення сну, то подумайте над внесенням поправок в свій раціон. Ми розуміємо, що все нижчеперелічене – це неймовірно смачно, але в добі можна знайти більш підходящий час для подібної їжі.

Кофеїн уповільнює процес засинання, проганяє втому. Кава, шоколад, енергетики, чорний і зелений чаї – все це краще залишити на ранок.

Жирна їжа – це категоричне “ні” не тільки тому, що вона шкідлива в принципі, але і тому, що вибираючи її в якості нічного перекусу, можна отримати розлад шлунка. Єдиний виняток – жирна риба, бажано, червона і не раніше, ніж за годину-дві до сну.

Алкоголь має в складі етанол, який негативно впливає на фази швидкого сну, завдяки яким ми бачимо сновидіння. Вживаючи алкоголь на ніч, ви змушуєте мозок працювати понаднормово, через що не відпочиваєте.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com