Ідентифікація тіл та виплата компенсацій сім’ям загиблих: деталі катастрофи Ан-26

26.09.2020, 14:49
85134

Ідентифікувати загиблих у катастрофі військового літака Ан-26 на Харківщині неможливо без ДНК-експертизи, оскільки тіла дуже понівечені. Також Уряд прийняв рішення про виплату компенсацій родинам загиблих курсантів.

Читайте також: Катастрофа літака ЗСУ на Харківщині: стало відомо про стан вцілілого курсанта

Як передає РБК-Україна, про це заявив голова урядової комісії з розслідування причин катастрофи, віце-прем’єр-міністр Олег Уруський.

“Тіла знаходяться у вкрай понівеченому стані. Фактично усі вони обгорілі. І на сьогоднішній момент ідентифікацію жодного тіла здійснити не вдалося”,– сказав він.

Уруський підкреслив, що експертиза ДНК займе від двох до трьох тижнів.

“Потрібно буде здійснювати експертизу ДНК, що потребуватиме додаткового часу. За словами експертів, це займе від двох до трьох тижнів. Тільки після цього можна буде говорити про здійснення процедур з поховання наших бійців”, – повідомив віце-прем’єр.

Раніше заступник голови Міністерства внутрішніх справ Антон Геращенко заявив, що для впізнання загиблих у катастрофі Ан-26 під Чугуєвом проведуть експертизу ДНК, а забір зразків будуть робити сьогодні.

Читайте також: Страшні кадри: в Мережі з’вилося відео з місця авіакатастрофи під Чугуєвим

Також,  заступник міністра оборони Ігор Старобінський на засіданні Кабінету міністрів заявив  про рішення виплатити компенсації родинам загиблих курсантів.

“Прийнято рішення про виплату одноразової допомоги членам сімей загиблих військовослужбовців ЗСУ. Розмір виплат становить 1 мільйон 576 тисяч гривень на кожного. Розмір виплат буде за рахунок фондів Міністерства оборони”, – сказав він.

Також прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив з’ясувати, чи був застрахований екіпаж, а також чи передбачені виплати з Фонду соцстрахування на випадок нещасних випадків для військовослужбовців.

Нагадаємо, увечері 25 вересня в Чугуєві під Харковом сталася авіакатастрофа. Військовий літак розбився, заходячи на посадку. На борту були 20 курсантів і 7 офіцерів.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com