Ілон Маск живе в “мініатюрному” будинку, дешевшому за Tesla Model S (фото)

26.06.2021, 14:07
97857

Генеральний директор Tesla Ілон Маск, який продав більшу частину свого майна, оселився в мінібудиночку 6х6 метрів на території ще однієї своєї компанії SpaceX. Він коштує приблизно $50 тисяч, що дешевше від електрокара Tesla Model S ($70 тисяч у Штатах).

Читайте також: Ілон Маск заявив про створення нового міста

Помешкання розташоване в громаді Бока-Чіка, що в окрузі Камерон штату Техас (США). Про це мільярдер згадав раніше у своєму Twitter, а портал Autoevolution показав, як приблизно виглядає його житло.

“Мій основний дім – це той, що за $50 тис. У Бока-Чіка, який я орендую в SpaceX. Хоча це досить круто. Єдиний будинок, яким володію, – будівля для заходів у районі затоки. Якби я продав і його, від нього було б менше користі, якби його не купила велика сім’я. Але це може трапитися коли-небудь”, – написав Маск.

Будинок називається Casita, його розробила компанія Boxabl

Журналісти з’ясували, що крихітний “дешевий” будинок у Техасі, який нібито не належить мільярдеру, є збірним буксируваним вагончиком від компанії Boxabl. Він називається Casita – найдешевша модель, і єдина, доступна для попереднього замовлення на момент публікації.

Будинок Маска розташований у громаді Бока-Чіка на території SpaceX

Виявилося, що виробник натякнув на знаменитого власника ще в листопаді 2020 року, коли в компанії оголосили, що доставили конструкцію у Бока-Чіка для тоді ще таємничого клієнта зі списку першокласних.

Так виглядає будинок, який придбав і Маск

Casita – саморобний будинок розміром 6×6 метрів із бетонних панелей, сталі та пінополістиролу, який можна перевозити або буксирувати. Його спорудження займає від однієї години до дня, залежно від комплектації, яку хоче власник.

Будинок Маска підходить для проживання невеликої родини

Будинок можна зробити під автономне проживання або під’єднати до комунальних мереж, що вже може спровокувати за собою різні додаткові витрати.

Casita – саморобний будинок розміром 6x6 метрів

За інформацію розробників, Casita дійсно коштує від $50 тис. і розрахований на “все життя”. Стіни, підлога і дах у ньому зроблені зі структурно-ламінованих панелей, які мають більш високу ізоляцією і довговічність.

Будинок Casita коштує від $50 тис.

Водночас мінібудинок вогнестійкий, стійкий до ураганів і штормів, повеней і на 90% розрахований під сніг. Він дешевий в обслуговуванні й може бути ще дешевшим за допомогою сонячних, резервних батарей і розумних технологій.

Будинок, як у Маска

Зсередини будиночок Маска, який зазвичай підходить для невеликої сім’ї, схожий на однокімнатну квартиру – це квадратний простір, розділений на чотири житлові зони. Зазвичай у Casita від Boxabl є головна спальня, кухонна зона, ванна кімната й вітальня з обідньою зоною. Будинок-коробка має добре обладнаний простір і всю необхідну техніку.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com